Veckans Vinnare

Vecka 21 (t o m 26/5)
Men vart tog de andra vägen...?


Sex imponerande Hagmyrensegrar under den senaste veckan.

Elitloppshelgen är över. Hagmyrentränade hästar tog för sig med tre triumfer inför storpubliken på Solvalla. Mats E Djuse var verkligen i händelsernas centrum och vann bland annat båda ”Speedracen” som körs över 640 meter med autostart. Under fredagen var det kallbloden som gjorde upp över den korta distansen. 11-årige hedershingsten B.W.Sture vann sitt försök på 15,8 och var sedan smått överlägsen i finalen på smått ofattbara 13,8 (!). Förstapriset 100 000 kr. Under söndagen var det varmbloden som inledde den högklassiga travfesten och här tjusades publiken av ultrasnabba stoet Krakas som ju tränas av Jan Ove Olsen.

Djuse i sulkyn och det blev övertygande försöksseger på 06,8. Krakas hade startspåret längst ut av de tre finalisterna men bombade till spets i ursinnig öppning. Togs sedan aldrig upp och sprintade undan till flera längders seger på fenomenala 04,4. Även här var förstapriset 100 000 kronor.

Krakas tillsammans med Mats Djuse och skötaren Emma Mattsson efter en av hela Elitloppshelgens häftigaste prestationer!

Kallblodens lördagslopp vanns av femårige Envis som svarade för en riktig monsterprestation för Magnus A Djuse. Broder Mats körde favoriten Juni Blixt men dömdes först för en omstart (flygande start) och var sedan med i en ruskig öppning på 13,6/500m när den giltiga starten släpptes iväg. Det blev lite för mycket men hästen fullföljde tappert till fjärdeplatsen. Envis gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren och imponerade nåt oerhört då han kopplade greppet inne på upploppet och vann på strålande 21,8/2140a vilket även det belönades med 100 000 kr.

 

Tidigare under veckan tog Jan Ove Olsen själv en kuskseger på Solänget 21/5 med Fiores Arc som verkligen hittat rätta stilen. Tog ledningen efter rask öppning från sjundespåret bakom bilen och kom sedan hem på 13,7/1640a med förstapriset 30 000 kr. Bollnäs körde lunchtrav tidigare samma dag och där blev det en ny fullträff för Moalva C.G. (Mats Djuse/J-O Persson) som från ledningen höll undan med nos i tät slutstrid. Vann på 26,6/1640a och drog in 40 000 kr. Samma konstellation (MED/JOP) bakom treåriga stolöftet Hertiginnan Stöen som övertygade på Bergsåker 22/5. Övertog ledningen i ganska tidigt skede och höll sedan undan för de andra kulltopparna på 30,8/2140 i ett ST-lopp med 50 000 kr till vinnaren.

 

//BOM

Foto: TR Bild

Publicerad måndag 27 maj 2024. info@hagmyren.travsport.se