Veckans Vinnare

Vecka 19 (t o m 12/5)


Tre imponerande fullträffar för Hagmyrenhästar förra veckan.

 

Jan Ove Olsen stod själv vid sidan och kunde räkna in två fina vinnare. I Östersund 7/5 överlät han tömföringen till Rauno Pöllänen som lät knepige men fartfyllde B.W.Raz springa på lite som han ville i ledningen. Hästen höll farten fint och gled undan till smått överlägsen seger på 29,6/2140a vilket inbringade 25 000 kronor.

Bergsåker arrangerade sin årligen återkommande montédag 9/5 och där blev det ännu en tränartriumf för Olsen som har stallet fint i ordning för dagen. 12-årige Gomnes Hans T. trivs alldeles utmärkt under sadel och imponerade för Julia Smedman på nya rekordet 25,4/1640 i livets 141:a start. Förstapriset höga 75 000 kr och hästens senaste sju segrar sedan 2022 är tagna i just den här disciplinen så vi kan verkligen kalla Gomnes Hans T. för en riktig montéspecialist.

På Hagmyren körde vi Mats E Djuses 1000-klubbsmatch 10/5 som vanns av Ulf Ohlsson. Nedan gänget som träffades och umgicks med trivsam middag och vilt skjutande (paintball) innan man gjorde upp i kuskmatchen.

Under kvällen kördes även årets upplaga av Roger N Olssons Minne och det kändes verkligen som att Roger åter var med oss. Loppet avgjorde nämligen under en strålande vacker sol som omgavs av fenomenet halo – vilket gör oss säkra i tron att Roger tittade på loppet…

Sex topphästar gjorde upp i minnesloppet. Holter Odin tog hand om ledningen och lyckades sedan hålla undan i en knivskarp slutstrid efter sylvass avslutning (20,5/sista 500m). Ulf Eriksson körde sexåringen som tränas av Jan-Olov Persson och kom hem på fina 24,2/2140 med förstapriset 75 000 kr.

Nedan ser vi Ulf Eriksson och Holter Odin samt prisutdelarna Tindra & Elisabet Olsson.

 

//BOM

Foto: Matilda Persson

Publicerad tisdag 14 maj 2024. info@hagmyren.travsport.se