Veckans Vinnare

Vecka 18 (t o m 5/5)


Det blev tre hemmasegrar vid Hagmyrens tävlingar sista april. Marcus Lilius tog en dubbel. Järvsö Britt avslutade fjolåret med tre raka segrar men fick nu vänta på första årssegern till tredje försöket. Reste med i fjärde, sedan tredje och efterhand andra par utvändigt. Såg ut att kunna bli fast mellan hästar men fick fritt in på spurtrakan och blev snyggt ”inmåttad” längst ut i banan. Vann på 30,2/1660 och tjänade 25 000 kronor.

Järvsö Britt med härligt ägaregäng.

Stig Jarle Röste tränar Rackarkurt som inte hade vunnit lopp sedan december 2020. Kom nu till spets i första sväng och gled undan till säker seger på 31,1/2140 vilket belönades med 15 000 kr.

Rackarkurt & Marcus Lilius.

Hertiginnan Stöen gjorde spännande debut och infriade med råge högt ställda förväntningar. Efter lite omstartsstrul valde Mats Djuse en lugn och trygg avgång vilket innebar att det treåriga stoet fick vandra en ganska lång bit i tredjespår. Gled dock framåt successivt i det låga tempot och övertog förningen med 1200 meter kvar till mål. Ökade sedan farten successivt och försvann till överlägsen seger med cirka 60-70 meter på 35,8/2140. Förstapriset 20 000 kr och hon blir intressant att följa framöver. (Huvudbilden med glada ägare efter debutsegern).

Hertiginnan Stöen & Mats E Djuse.

Två Hagmyrenvinnare på två olika banor fredag 3/5. Och en ”halv” därtill…

I Rättvik tog Guli Titus sin tredjeårsseger. Tränaren Wiktor Kylin-Blom körde själv en annan häst i samma lopp och överlät tömföringen till Emilia Leo som serverade Guli Titus en perfekt resa. Till en början som fjärde häst i utdraget fält och sedan andra ytter. Satte in attacken 600 kvar, kopplade greppet inne på upploppsrakan och sedan precis undan före målgalopperande Eld Messi. Segertiden noterades till 29,3/2140 med förstapriset fina 40 000 kr.

Guli Titus & Emilia Leo.

Tidigare på dagen körde Dannero lunchtrav och där övertygade åter Jazzå i tredje raka segern. Den här gången med Marcus Lilius i vagnen och det blev en behaglig spetsseger på nya rekordet 26,9/1660 värd 40 000 kr.

Den ”halva” då. Jo, banans nya marknadschef Lukas Svedin äger ju fina fyraåringen Vixi Garbo som i årets andra start briljerade vid spetsseger för Lilius på 17,2/2140. Förstapriset 25 000 kronor. Att vi räknar segern som halv beror bara på det faktum att det är pappa Hans som står som ansvarig tränare med Bollnäs som hemmabana. Men vi tar med Lukas seger ändå. Han blev ju så glad!

Vixi Garbo flankerad av Lukas Svedin & Marcus Lilius.

Toppstoet Stjärnblomster åkte till Vermo i Finland för att följa upp den löftesrika årsdebuten. Och det blev ännu en fullträff. Mats Djuse körde som vanligt ett perfekt löp. Stjärnblomster fick andra ytter efter lugn inledning. Anföll ute på sista långsidan och blev sedan hängande i tredjespår genom slutsvängen. Kopplade greppet direkt inne på slutrakan och sedan plättlätt undan med några säkra längder i pigg stil på 22,9/1620a. Segern värd nästan 90 000 sek.

 

//BOM

Foto: Matilda Persson & GirlPower HB (Vixi Garbo).

Publicerad onsdag 8 maj 2024. info@hagmyren.travsport.se