Systrarna Blomster i all sin prakt

Hagmyrens tränare blev etta, tvåa, trea och fyra i Sto-SM & systrarna blomster visade upp sig i såväl Sverige som Norge.


Den nionde september är en dag som stall Rabatt sent skall glömma.
Det började med lillasyster Majblomster (e. Tekno Odin-Järvsö Blomster) som för Mats Djuse motsvarade favoritförtroendet i Norskt Travkriterium för ston. Snabbt till ledningen men fick tuff press av Ada Ö.K. första varvet. På sista bortre ryckte hon åt sig ett par längder och vann till slut smått överlägset på 1.23,6a/2 100 meter och Jan-Olov Persson kunde räkna in sin fjärde seger i det norska kriteriet.

45 minuter senare var det dags igen. Då satt Mats lillebror Magnus upp bakom Majblomster storasyster Stjärnblomster (e. B.W.Modde-Järvsö Blomster) i Sto-SM på Bollnästravet med samma fina resultat. Från bakspår hittade han tidigt andra ytter, men efter knappa varvet gav han sig iväg och rundade snabbt till ledningen och resten var en formsak för Stjärnblomster som tog sin tredje raka SM-titel. Segertiden blev 1.24,0a/2 140 meter före Leif Jonssons duo Hulte Annika och Hulte Alva. Som fyra i mål inkom även Erik Holms Åkmans Bella. 

– Vi kom igenom bra och jag hade lite tankar på att köra till ledningen, men 1 200 kvar så gav jag mig iväg och det är sällan man kör en häst som är så fartmässigt överlägsen sina konkurrenter att man kan köra hur som helst, menade Djuse.

Publicerad lördag 9 september 2023. info@hagmyren.travsport.se