Svenskt rekord av Juni Blixt – trots galopp

Det blev fem segrar till Hagmyrens tränare när Gävletravet arrangerade tävlingar under torsdagskvällen.


Stall Jan-Olov Persson hade en fin torsdagkväll på Gävletravet och kunde summera fyra segrar. Fina prestationer av samtliga, men en som stack ut var Juni Blixt (e. Tekno Odin-Juni Fax) som i ett fyraåringslopp inledde med en rejäl galopp. Körande Rickard Skoglund körde snabbt ikapp fältet och styrde tidigt på via tredjespår, kopplade greppet i början av upploppet och gick undan till en överlägsen seger på nya svenskarekordet 1.24,2/1 680 meter.

Juni Blixt ägs av Tekno Odin AB i Hudiksvall och skötare är Maja Klar.

I loppet innan hade Stjärnblomster (e. B.W.Modde-Järvsö Blomster) en passande uppgift i ett försök ingående i Norrlands Elitserie. Mats Djuse avvaktade i kön fram till slutrundan då han svepte fältet och kom ner i rygg på ledande Nova Tabac för att sedan enkelt växla henne upploppet ner och vinna avstannande på 1.25,4/2 180 meter.

Stjärnblomster ägs av stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

Mats Djuse vann dessutom snabbstoppet med Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan-Bäcklös Amalia) som från ledningen säkert höll undan för sylvasst avslutande stallkamraten Järvsöodin. Segertiden blev 1.21,2a/1 640 meter.

Bäcklös Uriel ägs av uppfödarna Kristin Persson och Nicklas Blom och skötare är Emelinda Persson.

Fjärde segern till stallet och tredje för Mats Djuse ordnades genom Zätamustangen (e. El Mago Pellini-Kashmir Ås) som efter en snabb inledning satt i ledningen och vann ohotad på 1.14,8a/2 140 meter.

Zätamustangen ägs av Stall Z-A Olsims och skötare är Chloe Pettersson.

För Hagmyrens del blev det ytterligare en seger och den tog Håkan Persson med Haga Modde (e. B.W.Modde-Haga Stintan) som nio år gammal hittat nya växlar. Satt länge sist invändigt innan han letade sig ut dryga halvvarvet kvar och svepte sedan fältet i vida spår till en knapp seger på nya rekordet 1.23,8a/1 640 meter.

Haga Modde ägs av Håkan Persson tillsammans med Kjell Lindberg.

Publicerad torsdag 26 oktober 2023. info@hagmyren.travsport.se