Tre av tre på Romme

Romme 9 juni


Hanna Forslin-tränade Xanthis Coktail (e. Andover Andover-Polly By Sib) har matchats tufft hela året och kom närmast från en Silverdivisionsfinal på Solvalla där han för ovanligheten skull gick lottlös. Nu var det lite enklare emot i ett V64-lopp på Dalatravet Romme under fredagskvällen och när Hanna från andra ytter svarade attacker bakifrån 800 kvar bet det bra och hon tog sig fram utvändigt ledaren och avgjorde därifrån efter strid.

–      Hän är bäst med hårt och jämnt tempo, nu gick det lite för sakta andra femhundringen, så jag var orolig att jag inte skulle kunna runda dödens hästen. Som tur var gjorde vi det och han ger sig aldrig, sade Hanna.

–      Nu kanske det blir sommarlov då han brukar trivas bäst höst och vinter, men ikväll trivdes han så vi får se, fortsatte Hanna.

Xanthis Coktail ägs av Qliva AB i Älvsjö och skötare är Elin Fast.

Jan-Olov Persson-tränade B.W.Zorro (e.Ingbest--B.W.Gullamaja) tog karriärens andra seger när han vann ett treåringslopp. Den store favoriten Frivoll Gorm galopperade tidigt och istället var det Hagens Ingo som utmanade tufft sista halvvarvet, men B.W.Zorro sträckte på sig och vann med dryga längden på 1.30,7/2 140 meter.

–      Han gjorde ett jättebra lopp idag och verkar på rätt väg, sade Djuse.

–      Han har varit bra hela tiden sedan han var två år och som det kändes ikväll kommer han att tillhöra de bättre i kullen, tillade Djuse efter en 1.26-avslutning sista halvvarvet.

B.W.Zorro ägs av BW Monrage AB, m flera och och skötare är Chloe Pettersson.

Stallkamraten Blomsterprinsen (e. Smedheim Solan-Stjärnblomster) inledde karriären med seger men sedan gick det 18 starter utan att han var först i mål. På fredagskvällen var det i alla fall dags igen sedan Mats Djuse fått en bra start från tillägg och kunde sedermera glida fram utvändigt ledande Klack Vidar. Dessa två lämnade de övriga med längder innan till slut Blomsterprinsen kopplade grepp och gick ifrån med en längd till seger på 1.26,0a/2 140 meter.’

Blomsterprinsen ägs av Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

Publicerad fredag 9 juni 2023. info@hagmyren.travsport.se