Björs Balder förlängde segerraden – sju Persson-hästar i Svenskt Kallblodsderby

Under kvällen har det körts uttagningslopp till Svenskt kallblodsderby på Östersundstravet. Av 12 startande hästar i finalfältet är 8 st tränade av en Hagmyren tränare. Alf Nordh kvalade in Holms Pegasus och Jan-Olov Persson fick med sig sju stycken till finalen som går den 4 augusti.


Jan-Olov Persson fick med hela sju hästar till Svenskt Kallblodsderby 2023. Förhoppningarna knyts kanske främst till Björs Balder (e. Smedheim Solan-Björs Faxa) som vann sitt uttagningslopp för Per Linderoth på 1.15,2a/2 140 meter sedan han tagit mer ledande stallkamraten Brolin och hållit undan för bra spurtande Voje Dino.

–      Han känns jättefin hästen och det känns som att han gått framåt för varje start jag kört honom, menade Per Linderoth som även kommer att köra i finalen den 4 augusti.

Jan-Olov Persson själv var inte överraskad.

–      Nej, jag är mest förvånad av att några galopperade, menade han och syftade främst på Lill Modde och favoritspelade Juni Blixt.

I den senares lopp vann Bore Mikael för Öystein Tjomsland på fina 1.23,1a/2 140 meter och bär favoritskapet fram till finalen.

Till derbyfinalen tog sig även Alf Nordh-tränade Holms Pegasus som fyra i loppet som vanns av Björs Balder.

Publicerad torsdag 20 juli 2023. info@hagmyren.travsport.se