Enkelt för Majblomster, fortsatt obesegrad felfri

När uttagningsloppen till Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet 2023 avgjordes på Dannero under måndagskvällen, tillhörde Jan-Olov Persson-tränade Majblomster (e. Tekno Odin-Järvsö Blomster) vinnarna.


Mats Djuse körde storfavoriten i det sista uttagningsloppen och gav henne en fin resa i andra ytter.

–  Vi hade kunnat öppna snabbare, men jag ville köra på säkerhet idag, förklarade Djuse.

–  Sedan är hon så snabb i benen att om jag velat hade vi kunnat köra till och ta ledningen, men hon gick i ledningen senast, så det kändes bra med ett rygglopp den här gången, fortsatte Djuse som kunde sitta kvar så länge han ville och sedan avgöra till seger på 1.30,9a/2 140 meter.

Majblomster ägs av Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson

Till Kriteriestoet tog sig även stallkamraten Prinsessan Stöen som ledde länge för Marcus Lilius, men sedan inte orkade stå emot utvändiga Guli Stina som vann på 1.29,1a/2 140 meter, medan Prinsessan Stöen noterades för 1.29,3a/2 140 meter.

Även till Svenskt Kallblodskriterium fick stallet med två hästar. I det tredje och sista uttagningsloppen blev Haslehaugens Loke och Eld Vide C.G., tvåa respektive trea bakom hela vägen ledande  Björli Bolt.

Dubbelsegern till stallet ordnade i stället Mats Djuse bakom Zätamustangen (e. El Mago Pellini-Kashmir Ås) som i kvällens sista lopp tog sin tredje årsseger efter att tidigt körts till ledningen. Segertiden blev 1.15,4a/2 140 meter.

Zätasmustangen ägs av Stall Z-A Olsims och skötare är Chloe Pettersson.

Publicerad måndag 24 juli 2023. info@hagmyren.travsport.se