Järvsöodin vann Alf Jonssons lopp

Flertalet segrar för Hagmyrens tränare när Bergsåker arrangerade STL tävlingar.


Att det skulle bli en Jan-Olov Persson-tränad häst som vann Alf Jonssons lopp inom V75 på Bergsåker under lördagen var kanske ingen överraskning, men att Järvsöodin(e. Järvsöfaks-Järvsö Berta) skulle svara ut stallkamraten B.W.Rune över upploppet var inte lika givet, men det gjorde han i händerna på Marcus Lillius. Segertiden blev 1.24,6a/2 140 meter.

–      Det här var skönt, menade Marcus.

–      Han var gör det här och har visat att han är på väg nio högsta eliten nu, fortsatte Marcus.

Järvsöodin ägs av Stall Slugas och skötare är Maja Klar.

Jan-Olov Persson-tränat blev det även i ett stolopp utanför V75 där Stjärnblomster (e. B.W.Modde-Järvsö Blomster) löste årsdebuten på bästa sätt, men fick dela segern med vasst spurtande Ethel.

–      Två vinnare i varje kallblodslopp, det är bra, log Jan-Olov Persson.

Mats Djuse satt i sulkyn och var nöjd med hästen.

–      Jag har kört henne i jobb och då har hon varit riktigt fin.

–      Idag var hon väldigt lugn och det var kanske inte rätta trycket i henne, men samtidigt gick hon med skor och brodd och banan var lite krävande, konstaterade han.

Stjärnblomster ägs av Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

 

Jan Ove Olsens formstall tog årets femte seger när Åcknes Elliot (e. Timetosaygoodbye-Elles W.Lina) tog sin tredje raka montéseger och alltjämnt är obesegrad hos Olsen. I sadeln satt Christina Hande som kunde avgöra lätt efter en rejäl långspurt och segra på 1.15,0a/1 640 meter.

–      Det passar honom utmärkt att tävla utan vagn då han är stor och lite trång i gången, förklarade hon framgångarna.

–      Nu fick vi lite långt fram, men hade tur att få en rygg i sista sväng och sista hundra är han stark, konstaterade hon. 

Åcknes Elliot ägs av uppfödaren Morgan Eriksson tillsammans med Eva-Lena Julander och skötare är Linnea Fridh.

Publicerad söndag 19 februari 2023. info@hagmyren.travsport.se