Toppensommar för Mats € Djuse

På tisdagskvällen var han först i mål och kvalade in två hästar åt Timo Nurmos till Derbystoet 2023, Stochampionatsfemman Aurelia Express samt fjolårets vinnare av Trav-Oaks, Bonnewille W.I. vann båda sina uttagningslopp.


Mats Djuse fortsätter med andra ord att lysa under en sommar som många anser varit osedvanligt regnig och trist. Regnat har det visserligen gjort även över Djuse, men för hans del har det varit något av ett ”Golden Rain” då segrar och fina placeringar i penningstinna lopp bokstavligen har haglat (!) över honom.

Segern med Jan-Olov Persson-tränade Majblomster i Kriteriestoet på Dannero toppar med en halv miljon i förstapris, men lika mycket gav faktiskt tredjeplatsen i E3-finalen för ston med Johan Untersteiner-tränade Willa Explosive på Bergsåker i början av juli.

Segern med brorsan Mattias träning Larah Westwood i Margaretas Tidiga Treåringsserie på Solvalla med ett förstapris på 300 000 kronor och lika mycket i Big Noon Pokalen på samma bana som han vann med Timo Nurmos Kojak Sisu senare under sommaren.

Lägg därtill en rad segrar i hundratusenkronors-klassen och räknat från första juli fram till dagens datum, kommer vi upp i tretton segrar med över hundratusen i förstapris, samt ytterligare sex placeringar med sexsiffrigt belopp.

Små segrar skall inte heller föraktas och en tisdag i mitten på augusti tog Mats en femling hemma på Hagmyren – de gav även ett sexsiffrigt belopp, tillsammans.

Foto:
Efter segern med Kojak Sisu i Big Noon pokalen 16 augusti på Solvalla.
Skötare Laura Marttinen till vänster.
Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Publicerad torsdag 24 augusti 2023. info@hagmyren.travsport.se