Dubbla storloppssegrar

Stall Jan-Olov Persson och Mats Djuse hade en framgångsrik söndagseftermiddag på Dannerotravet med segrar i Stokriteriet och Guldtäcket.


Majblomster (e. Tekno Odin-Järvsö Blomster) var i en klass för sig i Kriteriestoet som hon ledde från start till mål och vann på nya svenska rekordet 1.26,4a/2 140 meter efter att ha dragit i jämnt hårt tempo med favoritspelade Voje Lotta på utsidan. Den senare hade gjort sitt redan 300 kvar och gav då chansen till vinnarhålets Troll Sterkfaksine, men inte heller hon kunde utmana och rullade istället över i galopp.

–      Jag tyckte det var läge att köra i ledningen idag, jag vet ju hur snabb hon är i benen för Sedin klass, kommenterade Djuse.

Majblomster mamma, Järvsö Blomster, var för övrigt trea i Stokriteriet på sin tid.

Äger gör Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

Dagen fullbordades genom Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan-Bäcklös Amalia), vinnare av Kallblodskriteriet 2019, som rundade till seger i anrika Guldtäcket från 120 meters tillägg.. Hade långt fram till bortflyende Klack Vidar när han satte i attacken på sista bortre, men Mats Djuse hade bedömt läget rätt och kopplade greppet sista biten in mot mål. Segertiden blev 1.21,9/2 240 meter.

–      Jag har kört Klack Vidar och kände att det var en bra häst, men den här tyckte nog att det var roligt när han gick så mycket fortare än de andra, menade Djuse.

Bäcklös Uriel ägs av uppfödarna Kristin Persson och Nicklas Blom och skötare är Emelinda Persson.

Publicerad söndag 6 augusti 2023. info@hagmyren.travsport.se