Trippel Persson i derbykvalet

Norska detby & kriteriekval har körts under kvällen och finalfältet kommer nu att bestå av hela sju hästar från Hagmyren som skall tampas med Öystein Tjomsland


Jan-Olov Persson hade en fin fredagskväll på Bjerke där man bl a körde kval till Norskt Travderby. I det första av två kval för kallbloden blev det en trippel sedan Mats Djuse vunnit med Envis efter att ha bytt ut tredje ytter mot ledningen 1 500 meter från mål. Han gick säkert undan till slut och vann före  Brolin som var den som var kvickast första biten och tog ledningen. Han kunde inte svara när Envis kom farande, men grejade andraplatsen utan problem. Trea blev en tapper Björs Balder som fick göra hela loppet utvändigt ledaren. Dominansen i det här loppet blev sedan total genom Prinsen Af Sola som grejade fjärdeplatsen och också tog sig till finalen.

Segertiden för Envis blev 1.26,5a/2 600 meter.

I det andra av tre kval var Bore Mikael ohotad i ledningen för Öystein Tjomsland och segrade på 1.26,7a/2 600 meter, men mycket tapper trea från utvändigt ledaren blev Blomsterprinsen för Mats Djuse. Fick det inte att stämma riktigt, men var inte trött i mål på 1.27,3a/2 600 meter.

Sjätte häst att kvala in från stall Persson blev Juni Blixt som för Eirik Höjtomt följde med i rygg på storfavoriten Brenne Borken och grejade andraplatsen. Med till finalen gick även Alf Nordh-tränade Holms Pegasus trots att han galopperade ner sig i kön strax efter start. Fick efterhand tredje ytter för Magnus Teien Gundersen som kunde sitta still tills 300 kvar och avslutningen var riktigt vass långt ute i banan. Segertiden i det här kvalet blev 1.26,5a/2 600 meter.

Det gör alltså att finalfältet kommer att bestå av hela sju hästar från Hagmyren som skall tampas med Öystein Tjomsland favoritduo Bore Mikael och Brenne Borken.

Publicerad fredag 25 augusti 2023. info@hagmyren.travsport.se