Nu är Stjärnblomster vinstrikast

Bergsåker 25 april


Jan-Olov Persson-tränade Stjärnblomster (e. B.W.Modde-Järvsö Blomster) hade en enkel uppgift i ett stolopp på Bergsåker under tisdagskvällen och tog årets tredje raka seger. Tiden blev 1.23,8a/1 640 meter sedan hon övertagit ledningen 850 meter från mål.

Det var ändå en av hennes viktigaste segrar, för i och med den blev hon vinstrikaste svenskfödda sto genom tiderna, med sina hittills 3 223 943 kronor. Tidigare var Lundås Emelie den vinstrikaste.

Stjärnblomster ägs av Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

Möjligen kan hon i framtiden ha en utmanare i lillasyster Majblomster (e. Tekno Odin-Järvsöblomster) som tidigare under kvällen debuterade med att vinna på .30,9/2 140 meter.

Precis som vid Stjärnblomster seger satt Mats Djuse i sulkyn och efter tidig ledning valde han att släppa till Friska Viljan dryga varvet från mål, för att sedan gå ut mitt i sista kurvan och spurta till seger via en 1.24-avslutning sista 400 meterna.

–      Det har känts bra hemma och minst lika bra här, kommenterade han den lovande debutanten.

Majblomster ägs även hon av Stall Rabatt och har Jenny Pettersson som skötare.

Kvällens tredje seger för stall Persson togs även den av Mats Djuse som med Björs Balder (e. Smedheim Solan-Björs Faxa) skuggade stallkamraten Lill Modde och säkert avväpnade denne till slut och segrade på 1.27,0a/2 140 meter.i ett lopp där stallkamraterna Prinsen Af Sola och Hulte Sixten tog platserna närmast bakom tätduon.

Björs Balder ägs av Stefan Åkesson med flera och skötare är Emelie Mood.

Publicerad tisdag 25 april 2023. info@hagmyren.travsport.se