Stjärnblomster vann duellen

Skellefteå 1 oktober
STL seger till Stjärnblomster och Mizai


Den emotsedda duellen mellan Jan-Olov Persson-tränade Stjärnblomster och Öystein Tjomsland Grisle Odin G.L. vanns av de förstnämnda sedan Mats Djuse tidigt tagit hand om ledningen och varvet från mål fått Grisle Odin G.L. på utsidan. Inledningsvis var det dock pånyttfödde Pydin som var snabbast och tog hand om ledningen, men efter 250 meter blev det en lucka som Mats Djuse inte var sen att utnyttja för att ta sig ut och överta ledningen. Via 1.21,0 första varvet skärptes farten rejält sista halvvarvet men Stjärnblomster gled undan utan att vara riktigt hotad och segrade på nya svenska rekordet 1.20,2a/1 640 meter. Grisle Odin G.L. höll till andraplatsen före Pydin som fick chansen på Open Stretch sista biten.

–      Hon var grymt bra, menade Djuse i segerintervjun.

–      Det börjar bli lite kallt och hon trivdes inte optimalt på banan och det var nog därför hon galopperade i den första starten.

Det var alltså lite dramatiskt innan loppet kom iväg, då B.W.Rune kickade bakut varvid körande Rikard Skoglund ramlade ur vagnen och därav omstarten.

–      Vi var ute ur loppet men fick en andra chans och kunde lägga på boots, sade Djuse.

Stjärnblomster ägs av Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

B.W.Rune tog sig en kentaur men verkar ha klarat sig bra och det gällde även Rikard Skoglund.

Jan Ove Olsen-tränade Mizai (e. Donato Hanover-Quiche) verkar trivas på Skelleftetravet och är obesegrad på banan efter två starter. I slutet av juni vann fyraåringen ett försök till Norrlands Grand Prix och på lördagseftermiddagen satt första V75-segern där efter ledning från start till mål. Efter inledningen kunde Jan Ove bestämma farten, rycka undan i början av upploppet och hålla undan till seger på 1.13,9/2 140 meter.

Mizai ägs av Asta Investera i Hudiksvall och skötare är Emma Mattsson.

Publicerad lördag 1 oktober 2022. info@hagmyren.travsport.se