Hagmyren 24 oktober


Kavaleren (e. Moe Odin-Grude Jenta) gjorde på måndagslunchen sin tredje start i regi Jan-Olov Persson och i sitt första felfria lopp var han smått överlägsen från ledningen för Mats Djuse. Drog i jämnt och hårt tempo, ökade på slutrundan och vann med längder på 1.23,7/2 140 meter.

–      Han kommer från Norge och Magnus Teigen Gundersen berättade att det var en häst med bra kapacitet, däremot har han galopperat en del, sade Djuse.

Kavaleren ägs av Erik Djuse i Norge och skötare är Chloe Pettersson.

 

Mats Djuse är årets champion på banan och den här tävlingsdagen blev det en trippel. Förutom med Kavaleren vann han med Pyrotek (e. Tekno Odin-Pyvi) som efter ett lopp i andra ytter säkert måttades in till andra raka. Segertiden blev 1.28,0/2 180 meter.

Pyrotek ägs av Stall Sliugas och skötare är Maja Klar.

 

Tredje segern kom med Magnus Träff-tränade Kipling River (e. Bold Eagle-Cinderella River) som från ledningen tog karriärens andra seger. Fick bestämma och vann ohotad efter en snabb avslutning. Segertiden blev 1.15,7a/1 640 meter.

Kipling River ägs av Stall Träff HB och skötare är Andreas Träff.

Jan-Olov Persson är årets tränar och även där blev det en trippel. Den fastställde chefen själv med Eld Prinsen (e. Tekno Odin-Eldsiri) som tog andra raka och är obesegrad. Nu inledde han med galopp, men var snabbt ikapp och växlade kvarvarande konkurrenter på sista bortre. Segertiden blev 1.31,6g/2 140 meter.

–      Den här har det varit mycket problem med, inte alls som hans syskon och trots att han debutvann på 1.28,9 så var det överraskande, menade Persson.

Ägare är Lennart Bäwerholm och skötare Maja Klar.

 

Hemmaseger blev det även i dagens inledande lopp som Hanna Forslin vann med Aperfectdream efter att ha försvarat ledningen i en ruskigt tuff öppning mot Ellis Pride. Knappa varvet kvar kunde hon dämpa farten och hade sedan inga som helt problem att glida undan till seger på 1.11,8a/1 640 meter.

Aperfectdream ägs av Hanna Forslin Trav AB tillsammans med Rengman och Ålund. Skötare är Elin Fast.

Publicerad måndag 24 oktober 2022. info@hagmyren.travsport.se