Tre gånger Djuse på lunchen

Hagmyren 18 oktober


Tre gånger Djuse på lunchen

 

Mats Djuse öppnade tävlingsdagen bakom Wiktor Kylin Blom-tränade Vessle Moen (e. Moe Odin-Vessle Jahna) som galopperade i ledningen efter ett varv och sedan avgjorde från utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.27,7/2 640 meter.

– Han galopperade utan anledning, men jag såg på nästa varv att det var en rejäl skugga där, så det kanske var anledningen, sade Djuse.

– Annars gjorde han ett väldigt bra lopp och är mer stark än snabb och det var kul att han fick vinna lopp igen, fortsatte Mats som också var den som tog senaste segern med sjuåringen, i mitten av januari.

Vessle Moen ägs av Märet Rusk och Sven Feitkenhauer och skötare är Johanna Karlsson.

Mats Djuse fortsatte sedan med Robert Bergh-tränade Grant Hall och Solstjärna A.C., amatörtränare på Bergsåker av Britt-Marie Häggkvist och blev därmed segerrikast.

En dubbel blev det för Jan-Olov Åberg som började med Ensam Hemma, tränad av Birger Byström och fortsatte med Höstbo Sigrid, tränad av Birgitta Eriksson. Treårige Ensam Hemma tog karriärens första seger.

– Hon är extremt stänkrädd, men nu har vi ändrat lite och dessutom kom vi först och det var det som gällde, sade Åberg.

För Höstbo Sigrid var det andra segern.

– Hon kan springa, men man måste hjälpa till lite, menade Åberg efter att ha tagit ner ledaren.

Lars-Erik Roséns talangfulla Kullungen var ensam på plan för Peter Eriksson efter ledning från start till mål. Segertiden nu blev 1.27,8/1 640 meter.

– Hon sköter sig fantastiskt bra, berömde Peter.

Talang har även Jimmy H Andersson-tränade In Love Mearas som tog fjärde segern i femte starten efter att tidigt hittat till ledningen och vann på 1.16,0/2 160 meter.’

– Han kommer hela tiden med loppen och tävling, menade Jimmy som kan ha en häst för framtiden.

Publicerad tisdag 18 oktober 2022. info@hagmyren.travsport.se