Svenskt rekord av Oppgårdsdrängen

Idag kördes det fina tävlingar här på Hagmyren. Resultatet finns att läsa här.Jan-Olov Persson
-tränade Oppgårdsdrängen (e Tekno Odin-Oppgårdens Smaragd e Järvsöfaks)har sällan fått till det i de stora loppen. Frånsett andraplatsen i Svenskt Kallblodsderby ifjol, har det blivit galopper i såväl svenskt som norskt Kallblodskriterium som den norska Derbyfinalen. På fredagskvällen visade i alla fall femåringen att han är snabbast när han vann Roger N OIssons Minne på nya svenska rekordet för femåriga hingstar och valacker på 1.22,9/2 180 meter.
Mats Djuse satt in sulkyn och gled fram i andra ytter inför slutrundan och efter attack vid ingången till sista kurvan var han klart starkast till slut.
Han har galopperat en del men idag var han fin i travet, kommenterade Djuse.
Jag körde bara för att vinna och det kändes som att han hade krafter kvar, tillade Djuse om hästen som är ägd och uppfödd av Ingegerd Jansson i Edsbro och skötare är Emelie Mood.

En rejäl avslutning levererade även stallkamraten Sölvsveds Atlas (e Moe Odin-Sölvstjerna) för Marcus Lillius i ett tidigare lopp under kvällen. Tioåringen gick först i tredjespår sista 700 men kunde ändå koppla grepp och hålla undan till seger på 1.25,1/1 660 meter.
Stall D. är ägare och Jenny Pettersson skötare.

Jan Ove Olsen har en talangfull häst i fyraårige Mizai (e Donato Hanover-Quiche) som svepte till ledningen på sista bortre och lämnade konkurrenterna med många längder när han segrade på 1.12,0a/1 640 meter.
Jag har kört snällt med honom i tuffa gäng, men idag tänkte jag att jag skulle få lite fart på honom i 700 meter då jag planerar att starta på V75 i Östersund om två veckor, sade Olsen.
Asta Invest AB i Hudiksvall är ägare och Emma Mattsson skötare.

Än mer överlägsen var Öystein Tjomsland och Bore Mikkell (e Moe Odin-Ridder Rosa) i Hovisloppet. Ensam på startfållan ledde han med många längder hela loppet och landade på fina 1.27,1/2 140 meter när han tog sin tredje raka seger och alltjämt är obesegrad.

Tjomsland vann även Lassas Lavins Minne med Philip Ess som efter tidig ledning höll undan för starkt avslutande B.W.Rune och segrade på 1.22,9a/2 140 meter.

Även Ulf Ohlsson noterade sig för en dubbel då han inledde kvällen bakom Daniel Redén-tränade Nordetia (e Propulsion-Lily Kronos) och avslutade bakom Zandra Vidén-tränade Helena Fagra.

Daniel Wäjersten tog sin dagsseger med Global Batman som från ledningen höll undan hela vägen i Mack Clowns Minne där segertiden blev 1.11,1a/1 640 meter efter hårt och jämnt tempo hela vägen.

V64-omgången avrundades av Benny Christensen och Prometheus som via tredjespår sista varvet betvingade tappre dödenshästen Herecomestheboom och segrade på 1.13,5a/2 140 meter.

Mats Persson
Foto: Matilda Persson

Publicerad fredag 27 maj 2022. info@hagmyren.travsport.se