Glad midsommar på Hagmyren

Midsommartrav på Hagmyren är en tradition med anor och en publik folkfest som i år var tillbaka efter pandemiåren. ”Vändkorsen” snurrade sig heta under årets hittills soligaste och varmaste dag och den officiella publiksiffran blev hela 2 717 personer.


Tillbaka i vinnarcirkeln var även Börje Andersson, men i år inte bakom mikrofonen som så många gånger tidigare. Nej, i år klev han in i vinnarcirkeln i egenskap av delägare till Öystein Tjomsland-tränade Brageson (e. Lome Brage-Solrappa) som vann försök och final i Hallsta Lotus Lopp. I försöket fick han släppa ledningen en kort stund innan han satt i spets innan varvningen och sedan hade allt under kontroll och segrade på 1.27,7a/1 640 meter.
I finalen startade han från 20 meters tillägg, speedade till ledningen varvet från mål och hade åter allt under kontroll när han tog sin femte raka seger. Tiden blev 1.27,8/2 160 meter.
Lome Brage ägs av Bergsåker Open Trotters KB och skötare är Anna-Karin Jonsson.

Mats Djuse dominerar i körsvensligan och tog nu en trippel. Även om han i Faksen J:r´s Lopp fick dela segern med brorsan Magnus. Den senare ledde länge med Alf Nordh-tränade Holms Herkules (e. B.W.Modde-Karlsängs Prima), men i allra sista stegen tog det emot och Mats hann ikapp med David Nylander-tränade Dellenit (e. B.W.Modde-Lassas Busan).. 1.26,4a/2 140 meter blev den delade segertiden.


Seger nummer två togs med Fredrik Walliin-tränade Global Collection efter tidig ledning i ett 4-årslopp för ston.

I ett lopp ingående i Dubbelcupen gick Jan-Olov Persson-tränade Tekno Viking (Norheim Faksen-Tekno Jenta) felfritt igen och då brukar det bli seger. Från tillägg satt han i spets i första kurvan och hade allt under kontroll när han segrade på 1.24,5/2 160 meter.
Tekno Viking ägs av Stall Cojack HB i Dvärsett och skötare är Emelie Mood.

Tomas Pettersson har stallform och vann på torsdagskvällen ett försök i ett utslagningslopp på Rättvikstravet med Madame Af Djupmyra. Nu var han ute med stallkamraten och halvsystern Musett Af Djupmyra som visade oanad startsnabbhet och från ledningen dirigerade allt till seger på 1.11,0a/1 640 meter.
I förra starten satte jag på henne ett halvstängt huvudlag och då kände jag att hon kunde öppna och spår fyra är perfekt här, förklarade Tomas sedan han hållit undan för storfavoriten Fifty Cent Piece.
Musett Af Djupmyra är uppfödd och ägs av Nils-Gunnar och Lars-Owe Berlin och skötare är Johanna Edvall.


Ponnyloppet kat A vanns av hemmahästen Maximus II tillsammans med tränare Cajsa Holm på nya rekordet 2.24,9g/1220m. 


I kat B loppet blev det ännu en hemmaseger då Gustav Goude vann med Amarula Skott på tiden 2.00,0/1640m. 

Fler vinnarbilder från dagen: 


Mats Persson 
Foto: Matilda Persson

Publicerad fredag 24 juni 2022. info@hagmyren.travsport.se