Kall trippel i norr

Skellefteå 11 juli


Jan-Olov Persson gästade Sleipnerdagen på Skellefteåtravet under tisdagskvällen och återvände hem med en stalltrippel. Körde själv Brolin Ie. Lome Brage-Salte Oda) till seger på nya banrekordet 1.28,2a/2 140 meter samt Järvsö Kurt (e. Järvsö Björn-Järvsö Emma) och överlät Stjärnblomster (e. B.W.Modde-Järvsö Blomster) åt Mats Djuse. Både Brolin och Stjärnblomster var tillbaka på segertågen efter ett par segerlösa starter.

Det är en fin häst som lovat gott hela tiden och idag var han stabil och fin, menade Persson om Brolin.
Järvsö Kurt tog karriärens andra seger när han vann Jan Åbergs lopp senare under kvällen.
Ett lopp som det var riktigt roligt att vinna och han börjar förstå vad det går ut på och tar i lite bättre, sade han efter segern i ett fyraåringslopp på 1.28,2(2 160 meter.

Stjärnblomster fick en lång segerrad bruten i ett par starter mot yppersta eliten. Hon gick hon ner i klass och mötte dessutom bara ston i Bodbäckssivs lopp som hon vann på 1.25,0/2 200 meter.
Det var skönt att se att allt är som vanligt och det kändes att även hon var väldigt glad över att få vända upp efter mål, sade Djuse som dessutom var tvåa efter Brolin med sonen Blomsterprinsen ( e. Smedheim Solan-Stjärnblomster)
Han utvecklas för varje start och speeden kommer mer och mer, menade Djuse.

Mats Persson

Publicerad måndag 11 juli 2022. info@hagmyren.travsport.se