Andra raka för Envis

Östersundstravet 18 juli


Envis (e. Lome Brage-Lax Vilja) var stall Jan-Olov Perssons behållning från måndagskvällens tävlingar på Östersundstravet som till största delen bestod av uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet.

Treårige Envis får vänta ett år på att få vara med där, men så här långt ser det bra ut sedan han för Mats Djuse fick ledningen varvet från mål och på slutrundan lämnade konkurrenterna med 40-50 meter när han segrade på 1.32,1/2 180 meter och tog andra raka i Perssons regi.

Äger gör Global Glide AB tillsammans med Memhammar Stuteri AB och skötare är Jenny Pettersson.

Derbyuttagningarna dominerade totalt av Öystein Tjomsland som fick med fem hästar i Svenskt Kallblodsderby och sex stycken till Derbystoet.

Jan-Olov Persson hade totalt tio hästar till start i uttagningsloppen, men fick nöja sig med en finalist i Svenskt Kallblodsderby i form av Järvsö Neo som för Marcus Lillius var trea i sitt uttagningslopp bakom Tangen Minto och Reine Blesen efter att ha sänkt rekordet till 1.25.5a/2 140 meter. För övrigt det snabbaste av de tre uttagningsloppen där Tangen Minto vann på 1.25,0a/2 140 meter.

Publicerad måndag 18 juli 2022. info@hagmyren.travsport.se