Stark debut av Gunvald Tartar

Hagmyren 14 juli


Hanna Forslin presenterade en fin debutant vid torsdagens lunchtävlingar. Gunvald Tartar (e. Raja Michigan-Guneva) spelades till knapp favorit i sin tävlingsdebut och visade med råga att det var befogat. Fick göra jobbet utvändigt ledande Ackuratess, men hade grepp om denne redan i sista kurvan och stack ifrån till en enkel seger på 1.17,6/2 140 meter.

I A Anläggning ByggProjektering AB äger treåringen.Jan-Olov Persson
-tränade Guli Em (e. Moe Odin-Guli Thea) vann tre lopp som treåring men gick segerlös från fyraårssäsongen. Nu fick han en seger igen efter an stark avslutning. Mats Djuse satt i sulkyn och segertiden blev 1.29,2/2 160 meter.

Guli Em ägs av Bert Engblom i Sundsvall och skötare är Linda Wretman.


V4-omgången inleddes av Emil Parhans-tränade Eva R.G. med Tomas Pettersson i sulkyn. Satt tidigt i ledningen men överlät på slutrundan åt Lille Fröken Stöen för att sedan ta denna till slut i stället och segra på 1.27,0/2 140 meter.


Tomas Pettersson ledde länge även i nästa avdelning med The Word Is Mine, men kunde inte svara Eldorado som kom flygande långt ute i banan för Troels Andersen.


Ledning hela vägen blev det i alla fall för Stefan Edin bakom egentränade Ruby Laday och Stefan tog dessutom en tränardubbel genom att även spetsvinklig med Lome Hilda (e. Lome Brage-Gejser)


Lars Bertil Hedqvist har en spännande fyraåring i Timeforreflection (e.Maharajah-Utoipia Brick) som vann från ledningen för Jenny A Björk och segrade på 1.18,8/2 140 meter.

 

Publicerad torsdag 14 juli 2022. info@hagmyren.travsport.se