Järvsöodin hela vägen

Hagmyren 14 augusti


Söndagens kallblodiga snabblopp hade samlat sex hästar, men blev trots det ett lopp med spänning både från början och till slut. Vinnare båda gångerna var Jan-Olov Persson-tränade Järvsöodin (e. Järvsöfaks – Järvsö Berta) som för Marcus Lillius höll upp ledningen och efter att ha fått bestämma även höll en tapper Steinfaks ifrån sig till slut när han segrade på 1.24,9/2 140 meter.

Jag tyckte nästan att jag körde lite för sakta, men det var en bra prestation av honom att hålla undan, menade Marcus som kör i flyt och även avrundade dagen bakom amatörtränade 45-oddsaren Mias Sardonyx.

– Idag har jag haft tur hela tiden och det här var en fin bekantskap, tyckte Marcus.     


En dubbel blev det även för Rickard Skoglund som fick låna två Maharajah-avkommor av Peter G Norman och Robert Bergh och ledde från start till mål med både Extremely Sweet och Dream Sensation.


Rättviksamatören David Nylander kom till start med Dellenit som i senaste starterna varit ute i derbykval, Svenskt Kallblodsderby och nu senast Guldtäcket på Dannero. Den här gången var det lite annat motstånd och trots att han var yngst och ende fyraåring i loppet och dessutom hade sämsta läget, kunde han köras fram och avgöra från utvändigt ledaren. Segertiden blev nya rekordet 1.25,3/2 140 meter.


Lucas Wikström vann ett Juniorchans-lopp med Pernilla Widner-tränade Rosens Freja. Segertiden efter ledning från start till mål blev 1.33,8/2 140 meter för sjuårskriget som tog andra segern i femte starten.

–  Det var en jättefin häst det här och hon öppnade bra så det var tacksamt, menade Lucas.


Lukas Svedin
överraskade i V5-inledningen med Hans Svedin-tränade Winnie The Pooh som gick en stark långspurt i spåren sista 700 och avgjorde säkert på 1.14,9/2 160 meter.

– Otroligt roligt. Det här är en riktigt bra häst, men han är lite speciell, sade Lucas.

– Nu hade vi ändrat lite på balansen och det föll väl ut, fortsatte han.

Publicerad söndag 14 augusti 2022. info@hagmyren.travsport.se