Heldag för stall Persson

För andra gången kunde Jan-Olov Persson räkna in en dubbel när Svenskt Travkriterium och Stokriteriet avgjordes på Dannero under söndagen.


Lannem Stella (e. Tekno Odin-Lannem Silje) gjorde det som de flesta förväntade sig när hon för Mats Djuse spårade från start till mål och vann i överlägsen stil på 1.28,0a/2 140 meter.

Det kunde bara misslyckas på förhand egentligen. Därför var det jäkligt skönt att hon var sig själv och att det inte blev någon incident i loppet. Riktigt härligt var det här, menade Mats Djuse.

Det här var roligt. Det är alltid spänt även om hästen är bra. Mats kör på föredömligt sätt alltså och jag måste berömma skötare Jenny Pettersson som gör ett otroligt jobb, tillade Jan-Olov Persson.

Det många inte hade räknat med var att Jan Ove Olsen skulle knipa tredjeplatsen med Ängsfanny som minst spelad i fältet och från sämsta spåret. Ängsfanny sprang på 1.29,4a/2 140 meter.

Lannem Stella ägs av Stall Segerhuva och skötare är Jenny Pettersson.Ledning från start till mål blev det även för Brolin (e. Lome Brage-Salte Oda) i Svenskt Travkriterium. Svarade upp storfavoriten Bore Mikael som fick trava utvändigt och inte såg ut som någon vinnare när galoppen kom dryga 100 kvar. Den galoppen innebar dock att vinnarhålets Re Finans fick chansen och spurtade in som trea, närmast före stallkamraten Björs Balder.

Det var fantastiskt vad fin han var. Janne hade gjort lite ändringar i balansen som verkligen föll väl ut, kommenterade Djuse.

Det kändes bra hela vägen, men det är klart att man trodde det skulle bli svårt att slå Bore Mikkel ändå. Samtidigt ville jag köra i ledningen, för känslan på förhand var att vi nästan skulle gett upp loppet om vi släppt till honom. Väl i loppet blev det aldrig läge att fundera i några andra banor heller, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Brolin ägs av Mellby Gård AB i Malmö och skötare är Emelie Mood.


Dagen fulländades för Jan-Olov Persson och Mats Djuse när Stjärnblomster fick vinna Guldtäcket. Dock efter en del dramatik sedan målettan Källsjöviking, som var först i mål för Mats Gällerstedt diskats och fråntagen segern efter en trång situation i början av upploppet. Stjärnblomster vann nu på nya svenska rekordet 1.22,8/2 220 meter.

Alf Nordh-tränade Holms Herkules är en riktig formhäst och fyraåringen togs för Rikard Skoglund sin andra raka seger när han fick chansen från tredje inner och med fritt spår 600 kvar. Han svarade ut favoriten Brageson och gick ifrån till en lätt seger före vinnarhålets Lille Fröken Stöen.

Holm Gård i Hudiksvall AB äger och skötare är Annica Johansson.

Publicerad måndag 8 augusti 2022. info@hagmyren.travsport.se