Bergsåker 28 november

Jan Ove Olsen tog två fina segrar.


Jan Ove Olsen lade grunden till att det inte blev utdelning på sju rätt i Grand Slam. Han inledde omgången med en suverän dubbelseger. Fyraårige Zätas Forever Star (e. Allstar Hall) avgjorde på ett strålande sätt sista 700 från fjärde utvändigt och ett fjärdespår 250 kvar till 65 gånger pengarna (!) Segertid 13,4a/1640 och 40.000 kronor till Stall Z-A Olsims med Kim Boström som skötare. Zätas Forever Star har nu på sina första fem starter över kort distans ett fint facit med två segrar, ett andra och ett tredjepris och dessutom från dåliga utgångslägen. Han började karriären med seger.
 
"Jag hade funderat hela dagen över hur jag skulle lägga upp taktiken. Nu hamnade vi ganska bra till och att det blev ett högt tempo (09,2/500 och 12,4/1000) vilket gynnade oss. Nu fick vi också en bra rygg och han är stark till slut" sade Jan Ove som var en skrällvinnare på Gävletravet 21 oktober med Faks Nils till hela 124,89 gånger pengarna.
 
Fyraårige Ängsbrage (e. Bork Odin) yngst i loppet som en, av två fyraåringar, hamnade illa till i dåliga ryggar från ett bakspår bakom bilen. 800 kvar var Jan Ove sist. Ut på sista långsidan attackerade han och via en härlig svepning till spets 250 kvar höll Ängsbrage greppet hela vägen. Segertid 27,9a/2140 och 40.000 kronor. Ägare är Bilfirma PE:s Travsport och M Bergsdorf. Kim Boström är skötare och en fin dubbel till Kim. Ängsbrage började sin karriär med seger.
 
"Jag tyckte vi hamnade bra till men varvet kvar var det dåliga ryggar och det var långt fram 700 kvar när vi attackerade. Det var full fart och det var starkt att kunna skaffa sig greppet redan in på upploppet. Det är en jättefin häst som bara är fyra år och han är snabb i fötterna", sade Jan Ove.
 
Efter den inledningen på Grand Slam var värdet 1.512 kronor. Father Of Sun/Elin Wickman var en 40-oddsare och värdet efter tre avdelningar var 36.159 kronor. Disco Volante var en dunderfavorit, 12 på tian, som i spets galopperade i första sväng. Ajlexes Cubano/Tomas Pettersson, spets efter 500 meter, höll greppet hela vägen och efter körda fyra avdelningar var det bara ett (!) system kvar med chans på 10 miljoner. Vilken pärs (!) Efter fem och sex körda avdelningar var samma system kvar.Snacka om att vara solo. Huddlestone/Henrik Svensson var vinnaren i den sista avdelningen till 5,10 i vinnarodds vilket det enda systemet som var kvar inte klarade. På ren svenska, Fy f-n. Det går inte att sätta sig in i situationen. Det måste kännas som en mardröm. 36.910 kronor på sex rätt och ett antal femmor, 936 kronor, kan kanske ändå vara en "tröst".
 
J-E GUSTAFSSON

Publicerad lördag 27 november 2021. info@hagmyren.travsport.se