Östersund 16 december

Wiktor Kylin-Blom, Erik Holm och Jan Ove Olsen tog alla varsin seger tränarseger på Östersundstravet ikväll och Mats E Djuse slog till med en ny kuskseger.


Mats E Djuse grejade en fin dubbelseger på årets sista tävlingsdag. Han var innan dagen en klar vinnare i kuskligan och ett fint championat för Mats E Djuse. Bowling El Mar (e. Orlando Vici) tillhörde de mera betrodda i loppet. Det såg mörkt ut för Mats då han hamnade i femte invändigt från ett innerspår på tillägg. Nu fick han chansen att glida ut i andraspår inför slutvarvet och från fjärde utvändigt och attack 700 kvar var Bowling El Mar den klart starkaste. Segertid 15,6/2160 meter. Rubriken på loppet var Siri Jonssons Minne som under åren haft många fina vinnare. 50.000 kronor till Svenska Rainbowl AB i Fjärås med Daniel Wäjersten som tränare och Lisa Gilljam som skötare. Daniel Wäjersten har haft en mycket fin säsong. Det här var stallets 111:e vinnare och i prispengar 11,3 miljoner.
 
Betydligt enklare var det för fyraåriga Just More Fun (e. Super Photo Kosmos) som från spets var helt ohotad i en snabb avslutning för Mats E Djuse. Segertid 17,4a/1640 och 30.000 kronor. LottaochStens AB i Forsa är ägare och de har haft en fin vecka. 8 december var Date Night en vinnare på Östersund. Erik Holm är tränare. Loppet var ett ungdomslopp i Wången Cup med final på Solvalla 29 januari 2022. Just More Fun är tredje avkomman till Zenita Scoop som också lämnat Lady Zappa 1,2 miljoner.
 
Femåriga Kjölstad Prinsessa (e. Åsajerven) var en överraskande vinnare för spelarna till vinnaroddset 23,74 och endast streckad på fyra procent på V64-spelet. Jan Ove Olsen hamnade i tredjespår från start. Han fortsatte framåt och kunde efter körda halvvarvet överta spets. 1100 kvar släppte han spets och sedan kunde han följa med i rygg. När han attackerade i sista sväng fick han ett bra svar och Kjölstad Prinsessa avgjorde på ett mycket fint sätt. Segertid 29,0a/2140. 30.000 kronor till ägaren Åsmund Eriksen med Louise Wikström som skötare. Tredje segern i den 14:e starten, av totalt 29, i regi Jan Ove Olsen.
 
Wiktor Kylin-Blom avslutade årets säsong med seger. Femårige Önnes Skogman (e. Horgen Tore) svarade för en mycket fin comeback i sin första start sedan mars 2020 och hans första start i ny regi. Wiktor hamnade bra till i andra utvändigt och 700 kvar kunde han köra rakt fram sedan hästen utvändigt ledaren galopperat. I sista sväng kunde han överta spets och sedan stack Önnes Skogman till en övertygande seger. Segertid 31,0/2160 meter och 25.000 kronor till Mats Söder, G Andersson och T Berg med Johanna Karlsson som skötare. Uppfödare är Marie Ungman i Alfta. Som treåring travade han 32,9/2640 meter på Gävletravet 5 september vilket då var ett Svenskt rekord för treåriga hingstar och valacker med Ulf Ohlsson i sulkyn och Jan-Olov Persson som tränare och Amanda Röste som skötare. Det är fortfarande ett banrekord på Gävletravet.
 
J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 15 december 2021. info@hagmyren.travsport.se